vaste planten tuin siertuin kwekerij planten kopen bodembedekkers bodembedekkers schaduw bodembedekkers tuin bodembedekker zon

Randplanten

Randplanten worden vaak gebruikt als afscheiding tussen paden of borders. Mocht je niet van strakke hagen houden, dan zijn randplanten een kleurrijk alternatief. Op een speelse manier accenturen ze bepaalde lijnen in de tuin. Een tuinpad oogt veel vriendelijker als er planten met gekleurde bloemetjes langs groeien.

Ontwerp- en stijlelement
Vaste planten worden vaak in groepjes in de border gezet. Als je ze in een rij plant, krijg je een totaal andere uitstraling. Randplanten zijn uitstekend toe te passen als ontwerp- en stijlelement. Lavendel is bijvoorbeeld erg geschikt als randplant en haagje langs een tuinpad. Ook verschillende vakken in de border of kruidentuin kunnen afgezet worden met planten. Randplanten zijn in elke tuin toe te passen. Kies je voor strakke onderhoudsvriendelijke vlakken met dezelfde planten? Of juist voor een slingerende, romantische rand?

Overzicht randplanten 

Vragen over randplanten?  
Stel online je vraag in het veld onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van het team van PlantBezorgd; betaalbare kwaliteitsplanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Hulp nodig?
Chat met ons!

Plantbezorgd - Bart

Hulp nodig?
Chat met ons!

Sluiten