Vaste planten in de zon

Vaste planten voor in de zon
Heb je een tuin in de zon? Dan heb je geluk, de meeste planten houden van zon. Er is dus volop keuze uit vaste planten die goed in de zon groeien. Allerlei fraaie en kleurige combinaties zijn er mogelijk. In de border, perkjes, potten, bakken en manden. En nog een nuttig weetje; de meeste bloemen van vaste planten die in de zon staan, zijn aantrekkelijk zijn bijen, vlinders en andere waardevolle insecten.

Kleurrijke plantenborder in de zon
Een zonnige tuin is de ideale omgeving voor een mooie vaste plantenborder. Combineer fleurige voorjaars-, zomer- en najaarsbloeiers met elkaar. Zodat je een groot deel van het jaar kunt genieten van de mooiste planten en bloemen in je tuin. Let tijdens het mixen op de bloemkleur, de bloeitijd en de hoogte van de plant. Kies ook voor een aantal bladplanten, zorgen voor afwisseling en rust tussen de bloemen. Een goed moment om een border aan te leggen of vernieuwen is rond april.

Overzicht planten voor zonnige tuinen

Borderplanten die van zon houden

Vaste planten voor zon en droge (zand)grond

 

Vragen over planten voor vaste planten voor zonnige tuinen?
Stel online je vraag in het veld onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van het team van PlantBezorgd; betaalbare kwaliteitsplanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Hulp nodig?
Chat met ons!

Plantbezorgd - Bart

Hulp nodig?
Chat met ons!

Sluiten