Salvia nemorosa Ostfriesland of Salie De Salvia nemorosa Ostfriesland luistert naar de Nederlandse naam Salie. Deze vaste plant heeft een sterke opgaande groeiwijze waarvan het…
(1 klantbeoordeling) Schrijf beoordeling

Salvia nemorosa Ostfriesland – Salie

Wissen

Uitstekend9.43088 Reviews
Op verlanglijst
Op verlanglijst

Meer stuks kopen? Bekijk hier de staffelprijzen:

Potmaat
Prijs per stuk Uitleg potmaten
Vanaf 1 stukVanaf 5 stuksVanaf 10 stuksVanaf 25 stuks
Pot 9x9cm | planthoogte 5-10 cm2,692,692,422,29
Ø 17cm pot | planthoogte 10-20 cm5,395,124,854,85

2,692,422,295,395,124,85

Producteigenschappen

Afmetingen 40 cm
Verzorging

De Salvia nemorosa Ostfriesland heeft geen bijzondere verzorging nodig. Verwijder de stengels en zaadhoofden pas na de winter, deze zijn een goede voedingsbodem en schuilplaats voor veel vogels en insecten.

Volgroeide hoogte (in CM)

Waterbehoefte

Normaal

Standplaats

Zon, Halfschaduw

Standplaats

,

Trekt insecten aan

Trekt insecten zoals bijen en/of vlinders aan

Veelvuldig

Voeding

Organo top

Potgrond

Universele Potgrond

Aantal per strekkende meter

3

Aantal per m2

7

Bloeikleur

Bladkleur

Bloeiperiode

, , ,

Aanplantadvies

Heel het jaar behalve bij vorst

Winterhardheid (Meerjarig)

Wintergroen (Bladhoudend)

Potmaat

,

Potgrond

Product omschrijving

Salvia nemorosa Ostfriesland of Salie

De Salvia nemorosa Ostfriesland luistert naar de Nederlandse naam Salie. Deze vaste plant heeft een sterke opgaande groeiwijze waarvan het blad een hoogte bereikt van 20 centimeter, in de bloeiperiode is de tuinplant rond de 50 centimeter hoog. Salvia Ostfriesland bloeit twee keer, eerst in het voorjaar uitbundig, en daarna in het najaar nog een tweede keer.  Hij bloeit met hoge aarvormige paarsblauwe bloemen, die ook na hun bloei hun sierwaarde behouden door de donkere schutblaadjes. De Salvia sterft in het najaar bovengronds af, deze vaste plant is goed winterhard, maar niet wintergroen. De plant staat het liefst op een plaats in de zon of halfschaduw. Je kan hem in een groep plaatsen, reken dan 7 tot 9 stuks per vierkante meter. Een bloeiende Salie trekt veel bijen en vlinders aan. Je kan Salvia nemorosa OstFriesland jaarrond aanplanten. De plant is potgekweekt. 

Salvia Ostfriesland snoeien

De struik Salvia nemorosa OstFriesland kun je in het najaar of in het vroege voorjaar terugknippen tot 5 centimeter boven de grond, hij zal dan in het voorjaar weer uitlopen en tot bloei komen. Wanneer de Salie is uitgebloeid kun je de uitgebloeide bloemen wegknippen, hiermee bevorder je een tweede bloei.

Toepassing Salvia nemorosa Ostfriesland

Salie kun je toepassen in een groep of als solitair. Wanneer je ze in een groep aanplant als borderplant kun je rekening houden met 7 tot 9 stuks per vierkante meter. Salie staat ook mooi in een pot op het terras of balkon. Deze plant bieden we aan in 2 potmaten, het aantal stuks dat je nodig hebt is voor beide potmaten gelijk, de grotere potmaat is al een meer volgroeide plant met meer kluit.

Standplaats Salvia nemorosa Ostfriesland of Salie

Salvia nemorosa Ostfriesland staat graag in licht vochtige grond, zorg dat het water goed weg kan. De Salvia nemorosa staat het liefst op een zonnige plaats maar kan ook halfschaduw goed uit de voeten. 

Voeding en bemesten van Salvia nemorosa

Je kan de Salvia nemorosa OstFriesland in het vroege voorjaar voorzien van organische meststof. Dit geeft de plant kracht om weer uit te groeien zodra de temperatuur omhoog schiet.

Water geven van een Salie

Salvia nemorosa heeft niet heel veel water nodig, zorg dat de grond in de warmere periodes van het jaar niet te droog wordt.

Vragen over Salvia nemorosa OstFriesland?

Stel online je vraag in het veld onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van het team van PlantBezorgd; betaalbare kwaliteitsplanten.

Reviews

Totaal

(1 klantbeoordeling)

1 beoordeling voor Salvia nemorosa Ostfriesland – Salie

  1. Salvia’s

    Goed

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vraag & Antwoord

Er zijn nog geen vragen. Wees de eerste om een ​​vraag over dit product te stellen.

Stuur me een notificatie voor elk nieuw antwoord.
Scroll naar boven