Cortaderia selloana 'Pumila' of pampasgras is een lager blijvende variant van Cortaderia selloana. Het is een tweehuizige plant; er zijn mannelijke en vrouwelijke planten. Dit…
(2 klantbeoordelingen) Schrijf beoordeling

Cortaderia Selloana ‘Pumila’ – Dwergpampasgras

Wissen

Uitstekend9.43160 Reviews
Op verlanglijst
Op verlanglijst

Meer stuks kopen? Bekijk hier de staffelprijzen:

Potmaat
Prijs per stuk Uitleg potmaten
Vanaf 1 stukVanaf 5 stuksVanaf 10 stuksVanaf 25 stuks
Pot 9x9cm | planthoogte 5-10 cm3,953,953,753,36
Ø 19cm pot | planthoogte 30-40 cm10,9510,409,869,86
Ø 22cm pot | planthoogte 40-60 cm19,9518,9517,9617,96

3,953,753,3610,9510,409,8619,9518,9517,96

Producteigenschappen

Afmetingen 120 cm
Verzorging

U kunt het pampasgras voor of na de winter terugknippen tot zo´n 15cm boven de grond. Bij strenge vorst kunt u hem in de winter het best afdekken met een deken of bladeren.

Volgroeide hoogte (in CM)

Waterbehoefte

Normaal

Standplaats

Zon, Halfschaduw

Standplaats

,

Trekt insecten aan

Trekt insecten zoals bijen en/of vlinders aan

Weinig tot niet

Voeding

Organo top

Potgrond

Universele Potgrond

Aantal per strekkende meter

1

Aantal per m2

1

Bloeikleur

Bladkleur

Bloeiperiode

, , ,

Aanplantadvies

Heel het jaar behalve bij vorst

Winterhardheid (Meerjarig)

Wintergroen (Bladhoudend)

Potmaat

, ,

Product omschrijving

Cortaderia selloana ‘Pumila’ of pampasgras is een lager blijvende variant van Cortaderia selloana. Het is een tweehuizige plant; er zijn mannelijke en vrouwelijke planten. Dit type pampusgras bloeit van augustus tot en met november met langwerpige witte pluimen. De groeipiek is in september. Onder normale weersomstandigheden blijven de pluimen maandenlang mooi. De lange, smalle bladeren maken de sierlijke uitstraling van deze plant compleet. Tijdens periodes van regen en wind kun je de pluimen beschermen door de bladeren bij elkaar te binden. Cortaderia selloana ‘Pumila’ is bestand tegen vorst, zeewind en luchtvervuiling. En heeft geen last van ziektes en ongedierte. De plant is niet volledig winterhard, heeft vooral in zijn jonge jaren extra winterbescherming nodig. Het siergras is in verschillende hoogtes en bloemkleuren te koop. De hoogte van Cortaderia Selloana ‘Pumila’ is zo’n 150 centimeter.

Toepassing Cortaderia selloana ‘Pumila’ of pampasgras
Cortaderia selloana ‘Pumila’ is een grasachtige plant met een hoge decoratieve waarde. Die als solitair of in kleine groepen geplant kan worden. Het is een uitstekende keuze voor een siertuin, maar ook voor een onderhoudsarme tuin. Daarnaast is het een bodembedekker. Siergrassen gaan goed samen met andere planten. Een fraai effect creëer je door meerdere soorten siergrassen met elkaar te combineren. Pampasgras woekert niet, maar kenmerkt zich onder gunstige omstandigheden wel door een snelle groei. De pol breidt zich snel uit.

Tip: gebruik de lange pluimen in een boeket of zet ze in een grote vaas. Let op met afsnijden, de bladeren zijn scherp.

Standplaats Cortaderia selloana ‘Pumila’ of pampasgras
Plant Cortaderia selloana ‘Pumila’ op een open, warme en zonnige plek. In een voedzame, goed doorlatende en kalkrijke bodem. Dit gras heeft veel warmte nodig om tot bloei te komen. Op een te koude plek en in de schaduw kan het voorkomen dat de plant niet (goed) bloeit.

Verzorging Cortaderia selloana ‘Pumila’ of pampasgras

Snoeien
Knip de plant voor of na de winter terug tot zo’n 15 cm boven de grond. Dek het siergras af met een deken of bladeren tijdens strenge vorst.

Voeding en bemesten
Pampasgras heeft niet veel bemesting nodig. Geef het siergras tijdens het voorjaar wat organische mest. Bij voorkeur voor een regenbui of sproeibeurt. De voedingsstoffen en meststoffen verspreiden zich dan beter.

Water
Geef Cortaderia selloana ‘Pumila’ de eerste weken na het planten voldoende water. Bouw daarna de vochtvoorziening af, omdat de wortels anders lui worden. Als het siergras eenmaal groeit, wordt droogte goed verdragen. Als het erg droog is, geef de plant dan extra water.

Vragen over Cortaderia selloana ‘Pumila’ of pampasgras?
Stel online je vraag in het veld onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van het team van PlantBezorgd; betaalbare kwaliteitsplanten.

Reviews

Totaal

(2 klantbeoordelingen)

2 beoordelingen voor Cortaderia Selloana ‘Pumila’ – Dwergpampasgras

 1. Mooi

  • Doen het goed

  Doen het erg goed!

 2. Marion

  Prachtig sierlijk. Doet t goed in mn stadstuin, zonnige vrije plek. Blad is frisgroen maar wel scherp

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag & Antwoord

 1. Q Heeft de plant pluimen als die geleverd wordt? Bijv als ik de grootste maat bestel
  A

  Deze variant wordt per 5 op pallet geleverd en staat op dit moment in bloei:

  https://plantbezorgd.nl/winkel/siergrassen/pampasgras/5x-cortaderia-selloana-pumila-nu-in-pluim-dwergpampasgras-%e2%86%95125-150cm/

 2. Q Er komen bruine pluimen ipv wit. Hoe kan dat?
  A

  Dit kan liggen aan de grond of aan de plek. Pampasgras houdt van een beschutte plek in de volle zon en voedzame, goed doorlatende grond. Geef de cortaderia bij droogte wat extra water. Zorg wel dat te veel water goed kan weglopen. Te natte grond is niet goed. 

 3. Q hoe breed wordt deze pampas? ik heb een border van 30 cm breed, gaat hij daar erg veel buiten treden?
  A

  Het pampasgras pumila wordt ongeveer 80-100cm breed, het blad gaat overhangen. Mocht je het laten overhangen langs een looproute hou er dan rekening mee dat het blad van pampasgras scherp is en snijd. 

Stuur me een notificatie voor elk nieuw antwoord.

Andere suggesties…

Scroll naar boven