Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ – Lavendel

Lavandula angustifolia 'Edelweiss' is een lavendelvariant met witte bloemen. Die heerlijk ruiken en bijen, hommels en vlinders aantrekken. Deze witte variant is iets minder sterk…
Wissen

Op verlanglijst
Op verlanglijst
Potmaat1-4 stuks1-24 stuks5-9 stuks10+25-49 stuks50+
P9 / Ø 9CM cm hoogte 5-10cm2,792,512,37
C1.5 / Ø 14 cm hoogte 10-20 cm5,955,655,36
Artikelnummer: 251a0773ed56 Categorieën: , , Tags: , , , ,

Producteigenschappen

Afmetingen 50 cm
Verzorging

U kunt de Lavandula angustifolia Edelweiss het best na de bloei snoeien door de uitgebloeide aren weg te nemen. In het voorjaar kunt u de Lavandula angustifolia Edelweiss extra snoeien door de scheuten van het vorige jaar weg te nemen, u knipt de lavendel dan voor ongeveer 1/3 terug. De Lavendel angustifolia bloeit slecht op oud hout.

Volgroeide hoogte (in CM)

Waterbehoefte

Normaal

Standplaats

Zon, Halfschaduw

Standplaats

,

Trekt insecten aan

Trekt insecten zoals bijen en/of vlinders aan

Veelvuldig

Voeding

Lavendel & Kruiden voeding

Potgrond

Universele Potgrond

Aantal per strekkende meter

3

Aantal per m2

7

Bloeikleur

Bladkleur

,

Bloeiperiode

, , ,

Aanplantadvies

Heel het jaar behalve bij vorst

Winterhardheid

Wintergroen

Potmaat

,

Product omschrijving

Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ is een lavendelvariant met witte bloemen. Die heerlijk ruiken en bijen, hommels en vlinders aantrekken. Deze witte variant is iets minder sterk dan de paarsbloemige lavendel (Lavandula angustifolia Hidcote).  Zet hem daarom in de volle zon. Dan is de kans op bloemen het grootst. De bloeitijd is in de zomer: juni t/m augustus. Het blad is grijsgroen van kleur en aromatisch. Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ bloeit slecht op oud hout. Als de plant niet tijdig gesnoeid wordt, kan deze verhouten. Tijdens de winter blijft lavendel halfgroen. Deze tuinplant bereikt een hoogte van circa 50 cm. Tip: combineer Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ met Lavandula angustifolia Hidcote. Je krijgt dan een mooie combinatie van witte en paarse lavendelbloemen. 

Toepassing Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ of lavendel
Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ of lavendel kan breed toegepast worden. Als solitair in een pot op het terras, in de bloemenborder, in een rotstuin en in de moestuin. Of als bodembedekker. Gebruik Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ ook eens als snij- en droogbloem. Dat geeft een lekkere geur in huis. 

 

Standplaats Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ of lavendel
Zet lavendel altijd op een zonnige plaats. In een kalkrijke en waterdoorlatende bodem. Halfschaduw kan ook nog, maar schaduw verdraagt Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ slecht. Hoe meer zon, hoe uitbundiger de bloei. 

Verzorging Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ of lavendel

Snoeien
Snoei Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ één tot twee keer per jaar. De eerste keer in augustus / september na de bloei. Knip dan de uitgebloeide bloemen weg. De plant komt weer in model.

Snoei de plant richting het najaar niet helemaal terug. In maart kun je lavendel nog een keer extra snoeien. Snoei de plant in het voorjaar niet helemaal kaal of te ver in het oude hout. Tot ongeveer 15 cm boven de grond. Anders bestaat de kans dat de lavendel niet meer uitloopt. 


Voeding en bemesten
Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ groeit van nature op arme, schrale gronden. Vaak bemesten is niet nodig. Bemest de lavendel in april of mei. Bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. De voedingsstoffen worden dan beter opgenomen.

Water
Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ verdraagt droogte redelijk goed. Alleen bij extreme droogte heeft lavendel water nodig. Het is beter om de plant in één keer wat meer water te geven. Dan iedere dag een klein beetje. Zo stimuleer je het wortelgestel van de plant. Om zelf op zoek naar water te gaan in de bodem.

Vragen over Lavandula angustifolia ‘Edelweiss’ of lavendel?
Stel online je vraag in het veld onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van het team van PlantBezorgd; betaalbare kwaliteitsplanten.

Vraag & Antwoord

Er zijn nog geen vragen. Wees de eerste om een ​​vraag over dit product te stellen.

Stuur me een notificatie voor elk nieuw antwoord.
Scroll naar boven

Hulp nodig?
Chat met ons!

Plantbezorgd - Bart

Hulp nodig?
Chat met ons!

Sluiten