Hydrangea paniculata 'Silver Dollar' is een pluimhortensia of boerenhortensia met stevige takken. Die minder snel doorbuigen door regen en wind. De bladeren zijn groen van…

Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ – Hortensia

Wissen

Uitstekend9.43088 Reviews
Op verlanglijst
Op verlanglijst

Meer stuks kopen? Bekijk hier de staffelprijzen:

Potmaat
Prijs per stuk Uitleg potmaten
Vanaf 1 stukVanaf 5 stuksVanaf 10 stuks
Ø 19cm pot | planthoogte 30-40 cm7,957,557,16
Ø 22cm pot | planthoogte 40-60 cm14,9514,2013,46

7,957,557,1614,9514,2013,46

Producteigenschappen

Afmetingen 125 cm
Verzorging

U kunt de Hydrangea paniculata in maart teruggesnoeid worden tot 20-30cm boven de grond. De eerste 2 jaar hoeft u deze Hortensia nog niet te snoeien. Als u deze hortensia minder diep terugknipt kan hij een hoogte bereiken van zo'n 175cm.

Volgroeide hoogte (in CM)

Waterbehoefte

Na het aanplanten en in de droge periodes voorzien van voldoende water bij de stam (niet over de bladeren). Een hortensia houdt absoluut niet van droogte, je kan beter flink water geven dan afen toe een beetje.

Standplaats

Zon, Halfschaduw

Standplaats

,

Trekt insecten aan

Trekt insecten zoals bijen en/of vlinders aan

Regelmatig

Voeding

Hortensia voeding

Potgrond

Hortensia Potgrond

Aantal per strekkende meter

2

Aantal per m2

3

Bloeikleur

,

Bladkleur

Bloeiperiode

, , ,

Aanplantadvies

Heel het jaar behalve bij vorst

Winterhardheid (Meerjarig)

Wintergroen (Bladhoudend)

Potmaat

,

Potgrond

Product omschrijving

Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ is een pluimhortensia of boerenhortensia met stevige takken. Die minder snel doorbuigen door regen en wind. De bladeren zijn groen van kleur en licht bedekt met haartjes. Hortensia’s zijn geliefd om hun rijke en langdurige bloei. Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ bloeit van juni tot en met september met grote zilver-witte pluimvormige spitse bloemtrossen. Tot diep in de winter behouden ze hun sierwaarde. Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ is winterhard en bladverliezend. De bladeren verkleuren in het najaar van groen naar paars, voordat ze verwelken en eraf vallen. De verdorde bloemen zijn in de winter nog lang decoratief. Als je deze pluimhortensia elk voorjaar snoeit, wordt de plant minder hoog, maar krijgt wel meer en grotere bloemen. De maximale hoogte is circa 125 cm.

 

Op zoek naar een kleinere variant van deze pluimhortensia? Kies dan voor de Hydrangea paniculata ‘Litte Lime’. 

Toepassing Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ of pluimhortensia
Hortensia’s zijn populair als borderplant, haag of solitaire blikvanger in een pot op het terras. Omdat ze in de breedte flink uitdijen zijn ze vooral geschikt voor open tuinen met enkele bomen of heesters. Fraai is om meerdere hortensia’s bij elkaar te planten. Deze heester laat zich goed combineren met vaste plantensiergrassenklimplantenhaagplanten en andere heesters; zolang ze niet te dicht bij elkaar staan. Bovendien is deze pluimhortensia niet gevoelig voor ziektes en vraagt weinig onderhoud.

Standplaats Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ of pluimhortensia
Plant deze tuinplant in de halfschaduw. In de schaduw bloeit Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ niet. En door te veel middagzon en te weinig vocht kunnen de bladeren geen verkleuren en slap worden. Hortensia’s geven de voorkeur aan een voedselrijke, vochtige, goed doorlaatbare en zure bodem. Het zijn bodemgevoelige heesters. Ze passen hun bloemkleur aan de zuurgraad van de grond aan. Meer kalk zorgt voor roze bloemen. En een zuurdere grond met aluminiumsulfaat geeft blauwe bloemen.

Verzorging Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ of pluimhortensia

Snoeien
De pluimhortensia kun je in tegenstelling tot de meeste andere hortensia’s in het voorjaar goed terugsnoeien. Dit kan op 20 – 30 centimeter boven de grond.

Voeding en bemesten
Geef Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ in het vroege voorjaar (direct na snoei) en als knoppen te zien zijn organische meststoffen.

Water
Hortensia’s houden niet van droogte. Tijdens warm weer is het belangrijk de grond goed vochtig te houden, zodat de bloemen niet verkleuren of gaan hangen. Het is beter om de plant een paar keer flink water te geven, dan af en toe een beetje.

Vragen over Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ of pluimhortensia?
Stel online je vraag in het veld onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van het team van PlantBezorgd; betaalbare kwaliteitsplanten.

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hydrangea paniculata ‘Silver Dollar’ – Hortensia” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vraag & Antwoord

Er zijn nog geen vragen. Wees de eerste om een ​​vraag over dit product te stellen.

Stuur me een notificatie voor elk nieuw antwoord.
Scroll naar boven