Hydrangea paniculata 'Little Lime' is ook bekend als Hydrangea paniculata 'Jane’. Het is de  dwergvariant van de bekende Hydrangea paniculata 'Limelight'. Deze boerenhortensia wordt niet hoger dan…
(5 klantbeoordelingen) Schrijf beoordeling

Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ – Hortensia

Wissen

Uitstekend9.43088 Reviews
Op verlanglijst
Op verlanglijst

Meer stuks kopen? Bekijk hier de staffelprijzen:

Potmaat
Prijs per stuk Uitleg potmaten
Vanaf 1 stukVanaf 5 stuksVanaf 10 stuks
Ø 19cm pot | planthoogte 30-40 cm8,958,508,06
Ø 22cm pot | planthoogte 40-60 cm17,9517,0516,16

8,958,508,0617,9517,0516,16

Producteigenschappen

Afmetingen 100 cm
Verzorging

U kunt de Hydrangea paniculata in maart teruggesnoeid worden tot 20-30cm boven de grond. De eerste 2 jaar hoeft u deze Hortensia nog niet te snoeien.

Door ons geleverde hoogte

20-40

Volgroeide hoogte (in CM)

Waterbehoefte

Na het aanplanten en in de droge periodes voorzien van voldoende water bij de stam (niet over de bladeren). Een hortensia houdt absoluut niet van droogte, je kan beter flink water geven dan afen toe een beetje.

Standplaats

Zon, Halfschaduw

Standplaats

,

Trekt insecten aan

Trekt insecten zoals bijen en/of vlinders aan

Regelmatig

Voeding

Hortensia voeding

Potgrond

Hortensia Potgrond

Aantal per strekkende meter

2

Bloeikleur

, ,

Bladkleur

Bloeiperiode

, , , ,

Aanplantadvies

Heel het jaar behalve bij vorst

Winterhardheid (Meerjarig)

Wintergroen (Bladhoudend)

Potmaat

,

Potgrond

Aantal per m2

Product omschrijving

Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ is ook bekend als Hydrangea paniculata ‘Jane’. Het is de 

dwergvariant van de bekende Hydrangea paniculata ‘Limelight’. Deze boerenhortensia wordt niet hoger dan 100 cm. De bladeren zijn groen van kleur en licht bedekt met haartjes. Hortensia’s zijn geliefd om hun rijke en langdurige bloei. Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ bloeit van juli tot en met november met groen-witte (lime) pluimvormige spitse bloemtrossen. In het najaar kleuren de bloemen roze. Tot diep in de winter behouden ze hun sierwaarde. De kleur van de bloemen kan sterk veranderen door de zuurgraad van de grond. Op rijke grond zijn de bloemen limekleuriger, op armere grond witter. Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ is winterhard en bladverliezend. De bladeren verkleuren in het najaar van groen naar paars, voordat ze verwelken en eraf vallen. De verdorde bloemen zijn in de winter nog lang decoratief. Als je deze pluimhortensia elk voorjaar snoeit, wordt de plant minder hoog, maar krijgt wel meer en grotere bloemen.

 

Toepassing Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ of dwergpluimhortensia
Dwerghortensia’s worden steeds populairder, omdat ze ook geschikt zijn voor kleinere tuinen. Als borderplant of solitaire blikvanger in een pot op het terras. De nauw verwante Hydrangea paniculata ‘Limelight’ werd voor veel tuinen te groot. Als je Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ terugknipt tot 15 à 20 cm, groeit hij datzelfde jaar tot maximaal 60 cm. Fraai is om meerdere hortensia’s bij elkaar te planten. Deze heester laat zich goed combineren met vaste planten, siergrassen, klimplanten, haagplanten en andere heesters; zolang ze niet te dicht bij elkaar staan. Bovendien is deze dwergpluimhortensia niet gevoelig voor ziektes en vraagt weinig onderhoud.

Standplaats Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ of dwergpluimhortensia
Plant deze tuinplant in de halfschaduw. In de schaduw bloeit Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ niet. En door te veel middagzon en te weinig vocht kunnen de bladeren geen verkleuren en slap worden. Hortensia’s geven de voorkeur aan een voedselrijke, vochtige, goed doorlaatbare en zure bodem. Het zijn bodemgevoelige heesters. Ze passen hun bloemkleur aan de zuurgraad van de grond aan. Hoe armer de grond, hoe witter de bloemen. Meer kalk zorgt voor roze bloemen. En een zuurdere grond met aluminiumsulfaat geeft blauwe bloemen.

Verzorging Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ of dwergpluimhortensia

Snoeien
De pluimhortensia kun je in tegenstelling tot de meeste andere hortensia’s in het voorjaar goed terugsnoeien. Dit kan op 20 – 30 centimeter boven de grond.

Voeding en bemesten
Geef Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ in het vroege voorjaar (direct na snoei) en als knoppen te zien zijn organische meststoffen.

Water
Hortensia’s houden niet van droogte. Tijdens warm weer is het belangrijk de grond goed vochtig te houden, zodat de bloemen niet verkleuren of gaan hangen. Het is beter om de plant een paar keer flink water te geven, dan af en toe een beetje.

Vragen over Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ of dwergpluimhortensia?
Stel online je vraag in het veld onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van het team van PlantBezorgd; betaalbare kwaliteitsplanten.

Reviews

Totaal

(5 klantbeoordelingen)

5 beoordelingen voor Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ – Hortensia

 1. Goede kwaliteit en super verpakking

  Ik had een hortensia gekocht, die inmiddels in de tuin staat en knoppen heeft gevormd. De plant was goed verpakt in stro dat ik mooi onder de aardbeien kon leggen.

 2. Hidrangegena

  Goed aangeslagen knoppen gaan al open wordt mooie plant alles goed gegaan

 3. Mooie plant

  Mooie plant van ca 30-40 cm

 4. Little Lime Hortensia. Werd goed en snel geleverd netjes verpakt in dozen.

  Heb ze geplant hopelijk worden ze straks mooi even afwachten nog! Ze zien er allemaal goed uit! Zou zeker weer bestellen

 5. Marc Naert

  Netjes verpakt, mooie plantjes (30cm hoog) en vlotte levering.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vraag & Antwoord

 1. Q Mijn hortensia heeft enkele lange uitlopers, kan ik deze terugsnoeien?
  A

  Je kan deze best na de bloei een vormsnoei geven, het is zonde van de bloei nu, wanneer je er geen waarde aan hecht kun je hem in de koele ochtend of in de avond terugsnoeien. Hierna zal hij weer gelijk opgroeien.

Stuur me een notificatie voor elk nieuw antwoord.

Andere suggesties…

Scroll naar boven