Hydrangea arborescens 'Annabelle' of Hortensia Annabelle steelt de show met zijn grote witte bloembollen. Die een diameter van 25 cm kunnen krijgen. De bloemen zijn…
(2 klantbeoordelingen) Schrijf beoordeling

Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ – Hortensia

Wissen

Uitstekend9.43393 Reviews
Op verlanglijst
Op verlanglijst

Meer stuks kopen? Bekijk hier de staffelprijzen:

Potmaat
Prijs per stuk Uitleg potmaten
Vanaf 1 stukVanaf 5 stuksVanaf 10 stuks
Ø 19cm pot | planthoogte 30-40 cm7,957,557,16
Ø 22cm pot | planthoogte 40-60 cm15,9515,1514,36

7,957,557,1615,9515,1514,36

Producteigenschappen

Afmetingen 80 cm
Verzorging

Hydrangea arborescens hoef je in de eerste 2 jaar na aanplanten nog niet te snoeien. Deze hortensia soort kun je in maart snoeien tot 20-30cm boven de grond. Mochten de Hortensia's in het najaar niet meer aantrekkelijk zijn doordat ze zijn platgeslagen door regen en wind, dan kun je ze ook in de periode van eind oktober, begin november (mits er geen vorst is) tot op 20-30cm boven de grond terugsnoeien. In het voorjaar zal de Hydrangea arborescens weer zonder problemen mooi uitlopen.

Door ons geleverde hoogte

20-40

Volgroeide hoogte (in CM)

Waterbehoefte

Na het aanplanten en in de droge periodes voorzien van voldoende water bij de stam (niet over de bladeren). Een hortensia houdt absoluut niet van droogte, je kan beter flink water geven dan afen toe een beetje.

Standplaats

Zon, Halfschaduw, Schaduw

Standplaats

, ,

Trekt insecten aan

Trekt insecten zoals bijen en/of vlinders aan

Regelmatig

Voeding

Hortensia voeding

Potgrond

Hortensia Potgrond

Aantal per strekkende meter

2

Bloeikleur

Bladkleur

Bloeiperiode

, , ,

Aanplantadvies

Heel het jaar behalve bij vorst

Winterhardheid (Meerjarig)

Wintergroen (Bladhoudend)

Potmaat

,

Potgrond

Aantal per m2

Product omschrijving

Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ of Hortensia Annabelle steelt de show met zijn grote witte bloembollen. Die een diameter van 25 cm kunnen krijgen. De bloemen zijn kwetsbaar en kunnen uit elkaar vallen tijdens stevige regen. Zorg daarom voor ondersteuning van de bloembollen. Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ is één van de meest populaire hortensiasoorten. De bloeiperiode is juli – september. In het begin van de bloeitijd zijn de bloembollen limegroen. Deze verkleuren langzaam naar wit. De bloemen van Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ verschijnen op het oude hout. In het najaar verkleuren de bloemen van wit naar paarsachtig en bruin. Tot diep in de winter behouden ze hun sierwaarde. Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ is een bladverliezende tuinplant. En bereikt een hoogte van 80 cm. 

De Hydrangea arborescens ‘Strong Annabelle’ is een nieuwe variant van de Annabelle, met stevigere stengels. Deze kweekvorm is beter bestand tegen regen en wind. 

Toepassing Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ of hortensia ‘Annabelle’
Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ is winterhard. Deze heester kan worden toegepast in de bloemen- en heesterborder. Of als (solitaire) blikvanger in een pot op het terras. Mooi is om meerdere hortensia’s bij elkaar te planten. Houd er rekening mee dat deze hortensia’s ook in de breedte flink uitdijen. 

Standplaats Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ of hortensia ‘Annabelle’

Deze tuinplant staat het liefst in de halfschaduw, in de volle grond. Door te veel middagzon en te weinig vocht kunnen de bladeren geel verkleuren en slap gaan hangen. Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ geeft de voorkeur aan een humusrijke, vochtige en waterdoorlatende bodem. En houdt van zure grond. 


Verzorging Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ of hortensia ‘Annabelle’


Snoeien
Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ hoef je in de eerste twee jaar na de aanplant nog niet te snoeien. Daarna jaarlijks in maart terugsnoeien tot 20-30 cm boven de grond.

Voeding en bemesten
Hortensia’s houden van zure grond. Strooi tijdens het planten, en daarna jaarlijks, tuinturf rond de voet van de plant. En zorg voor humusrijke grond.

Vorstbescherming
Tijdens langere vorstperiodes de wortels afdekken.

Water
Geef in droge perioden extra water om uitdrogen van de grond te voorkomen. 

Vragen over Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ of hortensia ‘Annabelle’? 

Stel online je vraag in het veld links onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie.

Reviews

Totaal

(2 klantbeoordelingen)

2 beoordelingen voor Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ – Hortensia

 1. Mooi

  Goed verpakt, volle planten

 2. Leen

  prima verzonden en verpakt , milieubewust, geen plastic enz. De hortensia s zagen er goed uit! Het resultaat van de hortensia s moeten we natuurlijk nog afwachten

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag & Antwoord

 1. Q Goedemorgen wij zijn op zoek naar snowball Annabell. Zou gaan om 26 strekkende meter ongeveer. Hoeveel zou ik er dan nodig hebben? En hoe groot gaan ze worden we willen een mooie grote haag ervan en mogen wel klein begonnen geen haast met groeien. Geen idee wat voor grond wij hebben er ligt nu gras en hier gaat een rand vanaf en daar komen ze te staan. Zouden wij dan nog aarde of iets meten bestellen om ze te planten? Hoor graag van u zodat wij alles kunnen regelen Gr Remko
  A

  Je hebt 2 soorten wit bloeiende annabelle, de gewone hydrangea annabelle  en de verbeterde versie Strong Annabelle. Beide zijn geschikt voor het maken van een haag. Het belangrijkste verschil is dat de bloembollen van de Strong annabelle minder gaan doorhangen in bijvoorbeeld het najaar bij veel regenval (ze hebben een sterkere steel). Het aantal stuks per strekkende meter hangt af van een dubbele of enkele rij (hij neemt ongeveer 75 centimeter in de breedte in beslag, maar wanneer je ze dichter op elkaar zet wordt het een dichtere haag). Qua grond kun je de bodem verbeteren met Hortensia grond of zuurminnende grond. Beide soorten hebben dezelfde werking, ze zorgen dat de zuurgraad van de grond op peil is voor een zuurminnende plant zoals een hortensia of rhododendron. 

   

Stuur me een notificatie voor elk nieuw antwoord.

Andere suggesties…

Scroll naar boven

Hulp nodig?
Chat met ons!

Plantbezorgd - Bart

Hulp nodig?
Chat met ons!

Sluiten