Phragmites australis is beter bekend onder de naam Riet. Phragmites australis kan een hoogte bereiken van ruim 200 centimeter. In de maanden juli en augustus…

Phragmites ‘australis’ – Riet

Wissen

Uitstekend9.43393 Reviews
Op verlanglijst
Op verlanglijst

Meer stuks kopen? Bekijk hier de staffelprijzen:

Potmaat
Prijs per stuk Uitleg potmaten
Vanaf 1 stukVanaf 5 stuksVanaf 10 stuksVanaf 25 stuks
Pot 9x9cm | planthoogte 5-10 cm2,492,492,242,12
Ø 17cm pot | planthoogte 10-20 cm5,955,655,365,36

2,492,242,125,955,655,36

Producteigenschappen

Afmetingen 200 cm
Verzorging

Snoei de Phragmites Australis in de late herfst of winter flink terug.

Volgroeide hoogte (in CM)

Waterbehoefte

Normaal

Standplaats

Zon, Halfschaduw

Standplaats

,

Trekt insecten aan

Trekt insecten zoals bijen en/of vlinders aan

Weinig tot niet

Voeding

Organo top

Potgrond

Universele Potgrond

Aantal per strekkende meter

3

Aantal per m2

5

Bloeikleur

Bladkleur

Bloeiperiode

, , ,

Aanplantadvies

Heel het jaar behalve bij vorst

Winterhardheid (Meerjarig)

Wintergroen (Bladhoudend)

Potmaat

,

Product omschrijving

Phragmites australis is beter bekend onder de naam Riet. Phragmites australis kan een hoogte bereiken van ruim 200 centimeter. In de maanden juli en augustus bloeit Phragmites australis met bruine bloempluimen.

De blauwgroene, grasachtige bladeren kunnen meters hoog worden. Vanaf juli komt er een aar in waarin de bloeiwijze en later ook de zaden ontstaan. Als het in de herfst kouder wordt sterft het blad af, maar in het voorjaar loopt het riet weer uit vanuit de wortelstokken. Plant het riet in drassige, voedselrijke grond langs de vijver op een lichte plaats. Riet is niet gevoelig voor ziektes en aantastingen en breidt zich makkelijk uit.

Reviews

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Phragmites ‘australis’ – Riet” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag & Antwoord

 1. Q ik wil de planten ook in het water neerzetten; moeten de stengels wel boven water uit blijven steken (ik heb begrepen dat als je riet onder de waterspiegel afknipt, het namelijk doodgaat). dus: kan het inderdaad op 1 meter diepte op de bodem staan of moet je het eerst laten drijven tot het lang genoeg is en het dan laten zinken of iets dergelijks?
  A

  Phragmites moet inderdaad altijd wel boven water blijven, je kan hem eenmaal op lengte tot maximaal 40 centimeter diepte aanplanten.

 2. Q Betreft Phragmites australis We willen graag nog riet bestellen en nu nog planten op grond die direct paalt aan een gracht. Zullen de planten nu nog goed ingroeien of beter wachjtrn tot september? We vrezen dat het te droog is
  A

  Phragmites is een makkelijke plant die eigenlijk weinig nodig heeft. Je kan ze nu nog prima aanplanten, maar zorg wel dat je ze in de beginperiode in de gaten houdt en voorziet van water. Aanplanten in het najaar is uiteindelijk het allerbest.

 3. Q Ik wil riet planten in water van een meter diep. Kan ik bakken of zakken met worteldoek of iets dergelijks ophangen?
  A

  Phragmites australis kan in water staan (in bakken of in de grond), dus je hoeft niet perse iets op te hangen. De onderwaterdelen krijgen zuurstof via holten en luchtkanalen. 

 4. Q Wat is de prijs van riet wortelstokken van de phragmites australis ?
  A

  Wij leveren ze in 2 potmaten, deze prijzen staan bovenaan op de productpagina, bij afname van grotere aantallen zijn er staffelprijzen ingebouwd.

Stuur me een notificatie voor elk nieuw antwoord.
Scroll naar boven

Hulp nodig?
Chat met ons!

Plantbezorgd - Bart

Hulp nodig?
Chat met ons!

Sluiten