Ammophila arenaria is bekend onder de naam duingras of helmgras. Dit siergras is veel te vinden in de duinen. Met zijn uitgebreide wortels houdt deze…
(11 klantbeoordelingen) Schrijf beoordeling

Ammophila arenaria – Helmgras

Wissen

Uitstekend9.42898 Reviews
Op verlanglijst
Op verlanglijst

Meer stuks kopen? Bekijk hier de staffelprijzen:

Potmaat
Prijs per stuk Uitleg potmaten
Vanaf 1 stukVanaf 25 stuksVanaf 50 stuks
P9 / Ø 9CM cm met planthoogte 20-30 cm2,392,272,15
C2 / Ø 17 cm met planthoogte 30-40 cm7,957,166,76
C4 / Ø 21 cm met planthoogte 40-60 cm11,9511,3510,76

2,392,272,157,957,166,7611,9511,3510,76

Producteigenschappen

Afmetingen 80 cm
Verzorging

In het voorjaar terugsnoeien

Volgroeide hoogte (in CM)

Waterbehoefte

Normaal

Standplaats

Zon, Halfschaduw

Standplaats

,

Trekt insecten aan

Trekt insecten zoals bijen en/of vlinders aan

Weinig tot niet

Voeding

Organo top

Potgrond

Universele Potgrond

Aantal per strekkende meter

3

Aantal per m2

9

Bloeikleur

Bladkleur

Bloeiperiode

,

Aanplantadvies

Heel het jaar behalve bij vorst

Winterhardheid (Meerjarig)

Wintergroen (Bladhoudend)

Potmaat

, ,

Potgrond

Product omschrijving

Ammophila arenaria is bekend onder de naam duingras of helmgras. Dit siergras is veel te vinden in de duinen. Met zijn uitgebreide wortels houdt deze plant het zand goed vast. Behalve zijn zandvasthoudende karakter, is Ammophila arenaria geliefd vanwege zijn sierlijke groei. Helmgras bloeit in juli en augustus met crèmekleurige aarpluimen van 10 – 20 cm die naar de top toe versmallen. Het blad heeft een grijze gloed. In de natuur groeit helmgras in wit zand. Ook in zwart zand of potgrond groeit het goed. Ammophila arenaria is half wintergroen. Als de winter niet te streng is, dan sterven de bladeren niet af en blijft het siergras groen. Helmgras wordt circa 80 cm hoog.

Toepassing Ammophila arenaria of helmgras
Ammophila arenaria is winterhard en goed bestand tegen droogte, zeewind en luchtvervuiling. Helmgras is geschikt voor groepsbeplanting, duinbescherming, onderhoudsarme tuinen, groendaken en erosiebescherming. Bovendien is dit siergras met zijn strogele stengels decoratief op elk terras of balkon.


Standplaats Ammophila arenaria of helmgras
Helmgras staat het liefst in de zon en halfschaduw. In een goed doorlaatbare, droge en voedselarme bodem. Deze plant is vooral geschikt voor droge (zand)grond. 

 

Verzorging Ammophila arenaria of helmgras

Snoeien
Knip het helmgras in het begin van het voorjaar terug tot 10 cm boven de grond. De plant groeit dan sterker in de breedte uit.

Voeding en bemesten
Geef Ammophila arenaria in het voorjaar organische meststoffen.

Water
Geef siergrassen nooit te veel water.

Vragen over Ammophila arenaria of helmgras
Stel online je vraag in het veld onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van het team van PlantBezorgd; betaalbare kwaliteitsplanten. 

Reviews

Totaal

(11 klantbeoordelingen)

11 beoordelingen voor Ammophila arenaria – Helmgras

 1. Prima product en levering!

  Vlot besteld en geleverd, mooie plantjes.

 2. helmgras

  Mooi plantje

 3. Helmgras

  Snelle levering, zeer goed verpakt en mooie planten. Top

 4. Gevoel van de duinen in je eigen voortuin

  Mooie plantjes, snelle levering

 5. Mooi helmgras. Snelle levering en goed verpakt

  Mooie plantjes

 6. Helmgras voor een strandsfeer in je tuin

  Ik hou van de zee en het strand en probeer deze sfeer ook in mijn tuin te creëren. Ik heb het helmgras besteld en het werd erg snel en keurig verpakt geleverd!
  Ik ben er erg blij mee; een beetje vakantiegevoel…♡

 7. ?????????

  Prima

 8. Aankoop helmgras

  Mooie gezonde planten

 9. Heel goed!

  Goed verpakt en plantjes zagen er mooi uit

 10. Mooie volle plant

  Goede volle planten, snel verstuurd

 11. Snelle en zorgvuldig verpakte levering

  Super blij met ons eigen strandje! Nog even geduld hebben tot de plantjes zijn gegroeid.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vraag & Antwoord

 1. Q Wanneer kan je dit helmgras (en winterheide) het best aanplanten? Was van plan om het sept / okt te doen maar is dit wel aan te raden?
  A

  Het najaar is de ideale periode om aan te planten, de bodem is nog goed warm en er valt in verhouding veel neerslag waardoor de planten goed kunnen wortelen en in het voorjaar meer kracht hebben om uit te bloeien.

 2. Q hoe lang duurt het voordat de plant volgroeid is ?
  A

  Dit hangt af van de potmaat die je kiest, hoe groter de potmaat hoe volgroeider de plant al is. Dit duurt 1 tot 2 jaar eer ze op lengte zijn.

 3. Q Ik zou graag helmgras binnen plaatsen op een brede vensterbank waar er veel licht is. Welke potten raadt u hiervoor aan? En kan ik deze dan ook mee online kopen? Liefst in de kleur zwart. Onderhoud is zonlicht en niet te veel water?
  A

  Helmgras kan ook binnen staan, maar is van oorsprong een buitenplant. Wij verkopen momenteel geen losse potten helaas. Helmgras is een makkelijke plant om te houden, hij heeft inderdaad weinig water nodig, zonlicht doet hem wel goed!

 4. Q Hallo, ik heb een stuk grond van 24,5mx2,6m. Hoeveel pollen (C4) heb ik dan nodig? Misschien kan ik er nog andere grassen tussen zetten? Het moet zoveel mogelijk onderhoudsvrij zijn.
  A

  Met 3 stuks per m2 kom je wel toe, ze zaaien uit en zullen het vak dus vanzelf gaan vullen. Ik zou hoogstens aan de rand een ander siergras aanplanten, of een hogere soort tegen de achterzijde.

 5. Q ik heb een stukje van 1.80 en haaks daarop een stukje van 1.20 cm ik wil graag Ammophila arenaria daar neer zetten voor een beach effect hoeveel cm moet ik tusen de planten houden? en hoeveel raad u er aan om te plaatsen ?
  A

  Je zou op het stuk van 180cm lang een rij van 6 stuks kunnen aanplanten (afhankelijk van de breedte zou je er een 2e rij achter kunnen plaatsen). Op de 120cm kom je toe met 4 stuks. Het lijkt op het begin weinig maar het zal goed dichtgroeien.

 6. Q Hoe groot / diep moet een plantenbak zijn voor helmgras . Ik wil ze op een valkonrand zetten in lange plantenbakken. Welk formaat adviseert u ?
  A

  Helmgras heeft niet veel meer nodig als 15-20cm diepte. Op dit moment is de p9 potmaat vrijwel uitverkocht. De 2 literpotten zijn al aardig op lengte met ongeveer 40cm dus dan heb je gelijk wat staan.

 7. Q Goedemiddag, wij willen helmgras plaatsen op ons balkon (12 hoog, op het westen, vaak veel wind) en vragen ons af of we verschillende exemplaren in één bak moeten zetten, of dat ze ook apart in kleinere potten kunnen. We moeten de plantenbakken nl. ook nog kopen en aarzelen een betje over het formaat. Dank alvast, Elsa
  A

  Dag Elsa,

   

  Het kan beide, ze zullen uitdijen naarmate ze ruimte krijgen. Ammophila kan goed tegen alle weersomstandigheden, dus 12 hoog is geen probleem 😉.

 8. Q Kan deze plant ook binnen?
  A

  Ja hoor, helmgras kun je ook binnen plaatsen, zorg dat ze wel op een plek staan met wat licht.

 9. Q Als je deze plantjes gaat poten. Doe je dat in aarde of gewoon zand
  A

  Het Helmgras wordt geleverd in kweekpotten met kweekgrond (zwart). Maar je kan deze plantsoort zowel in zand als in aarde aanplanten, de plant groeit in beide soorten goed.

   

Stuur me een notificatie voor elk nieuw antwoord.
Scroll naar boven