Ammophila arenaria – Helmgras

Ammophila arenaria is bekend onder de naam duingras of helmgras. Dit siergras is veel te vinden in de duinen. Met zijn uitgebreide wortels houdt deze…
Wissen

Op verlanglijst
Op verlanglijst
Potmaat1-4 stuks1-25 stuks5-9 stuks10+26-49 stuks50+
P9 / Ø 9CM cm hoogte 5-10cm2,392,272,15
C2 / Ø 17 cm hoogte 20-30 cm7,957,557,16
C4 / Ø 21 cm hoogte 20-30 cm11,9511,3510,76
Artikelnummer: 59403dd82875 Categorieën: ,

Producteigenschappen

Afmetingen 80 cm
Verzorging

In het voorjaar terugsnoeien

Volgroeide hoogte (in CM)

Waterbehoefte

Normaal

Standplaats

Zon, Halfschaduw

Standplaats

,

Trekt insecten aan

Trekt insecten zoals bijen en/of vlinders aan

Weinig tot niet

Voeding

Organo top

Potgrond

Universele Potgrond

Aantal per strekkende meter

3

Aantal per m2

9

Bloeikleur

Bladkleur

Bloeiperiode

,

Aanplantadvies

Heel het jaar behalve bij vorst

Winterhardheid

Wintergroen

Potmaat

, ,

Product omschrijving

Ammophila arenaria is bekend onder de naam duingras of helmgras. Dit siergras is veel te vinden in de duinen. Met zijn uitgebreide wortels houdt deze plant het zand goed vast. Behalve zijn zandvasthoudende karakter, is Ammophila arenaria geliefd vanwege zijn sierlijke groei. Helmgras bloeit in juli en augustus met crèmekleurige aarpluimen van 10 – 20 cm die naar de top toe versmallen. Het blad heeft een grijze gloed. In de natuur groeit helmgras in wit zand. Ook in zwart zand of potgrond groeit het goed. Ammophila arenaria is half wintergroen. Als de winter niet te streng is, dan sterven de bladeren niet af en blijft het siergras groen. Helmgras wordt circa 80 cm hoog.

Toepassing Ammophila arenaria of helmgras
Ammophila arenaria is winterhard en goed bestand tegen droogte, zeewind en luchtvervuiling. Helmgras is geschikt voor groepsbeplanting, duinbescherming, onderhoudsarme tuinen, groendaken en erosiebescherming. Bovendien is dit siergras met zijn strogele stengels decoratief op elk terras of balkon.


Standplaats Ammophila arenaria of helmgras
Helmgras staat het liefst in de zon en halfschaduw. In een goed doorlaatbare, droge en voedselarme bodem. Deze plant is vooral geschikt voor droge (zand)grond. 

 

Verzorging Ammophila arenaria of helmgras

Snoeien
Knip het helmgras in het begin van het voorjaar terug tot 10 cm boven de grond. De plant groeit dan sterker in de breedte uit.

Voeding en bemesten
Geef Ammophila arenaria in het voorjaar organische meststoffen.

Water
Geef siergrassen nooit te veel water.

Vragen over Ammophila arenaria of helmgras
Stel online je vraag in het veld onderaan deze pagina. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van het team van PlantBezorgd; betaalbare kwaliteitsplanten. 

Vraag & Antwoord

 1. Q Hoe groot / diep moet een plantenbak zijn voor helmgras . Ik wil ze op een valkonrand zetten in lange plantenbakken. Welk formaat adviseert u ?
  A

  Helmgras heeft niet veel meer nodig als 15-20cm diepte. Op dit moment is de p9 potmaat vrijwel uitverkocht. De 2 literpotten zijn al aardig op lengte met ongeveer 40cm dus dan heb je gelijk wat staan.

 2. Q Goedemiddag, wij willen helmgras plaatsen op ons balkon (12 hoog, op het westen, vaak veel wind) en vragen ons af of we verschillende exemplaren in één bak moeten zetten, of dat ze ook apart in kleinere potten kunnen. We moeten de plantenbakken nl. ook nog kopen en aarzelen een betje over het formaat. Dank alvast, Elsa
  A

  Dag Elsa,

   

  Het kan beide, ze zullen uitdijen naarmate ze ruimte krijgen. Ammophila kan goed tegen alle weersomstandigheden, dus 12 hoog is geen probleem 😉.

 3. Q Kan deze plant ook binnen?
  A

  Ja hoor, helmgras kun je ook binnen plaatsen, zorg dat ze wel op een plek staan met wat licht.

 4. Q Als je deze plantjes gaat poten. Doe je dat in aarde of gewoon zand
  A

  Het Helmgras wordt geleverd in kweekpotten met kweekgrond (zwart). Maar je kan deze plantsoort zowel in zand als in aarde aanplanten, de plant groeit in beide soorten goed.

   

Stuur me een notificatie voor elk nieuw antwoord.

Andere suggesties…

Scroll naar boven

Hulp nodig?
Chat met ons!

Plantbezorgd - Bart

Hulp nodig?
Chat met ons!

Sluiten